Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Före Eurovision 2017
Hur lät de andra?

Eurovision 2017

Ja, hur lät de andra låtarna som inte fick chansen att representera sin nation i Eurovision 2017?

Det är väldigt omständligt att först hitta och sedan försöka lyssna på alla bidrag samt veta placeringen på samtliga. Det var redan utmattande att gå igenom de nordiska länderna med att först veta vilken kanal som sände och vad tävlingen heter. Men i år fann jag Schlagerpinglan som har gjort ett gedigert arbete med att sammanställa alla bidrag från alla länder på sin blogg.

I år är det alltså premiär för att ha lyckats lyssna på alla officiella bidrag från alla länder som hade uttagning.
Istället för att bara lista alla rakt av så har jag samlat på de bästa, eller åtminståne lyssningbara bidrag enligt min subjektiva bedömning.
Det finns några bidrag som jag kallar bonusbidrag som jag kanske inte tycker är jätte bra, men de kan utmärka sig på ett sådant sätt så det är roligt att bara se/lyssna på den.

Vinnande bidrag som representerade sin nation i Eurovision vilka jag tyckte var värda att ha med listas här också. Bilden syns tydligt i nedan spellista med en hjärtformad bild av sin respektive lands flagga.

 
     

Det land som överraskade mest var Rumänien med sina 72 auditions. Det tog längst tid att lyssna igenom alla men det var också här det fanns flest antal bra låtar / land.
Litauen hade den mest omfattande uttagningen med flest indelade tävlingar på totalt 10 shower med 49 tävlanden. Alla 49 tävlanden var först uppdelade i showerna 1 till 4 och fick avancera vidare uppåt.
Island var det enda landet som hade två versioner av sin musik, ett på sitt lokala språk och en engelsk version.

  • Totalt 43 nationer varav 25 nationer med nationell uttagning och 18 nationer som hade interval
  • Lyssnat igenom totalt 308 låtar
  • 5 nationer som enligt mig inte hade ett enda bra bidrag