Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Amigaspel från 1991
Kompositör: Barry Leitch

Omslagsbild Omslagsbild

Super Cars var ett väldigt populärt bilspel och något jag spelade rätt så flitigt, kul och underhållande sedd från fågelvyperspektiv med möjlighet till en vapenarsenal om man så vill för att skjuta sig fram i täten.
Musiken i Super Cars med kompositören Ben Daglish är rent ut sagt förkastligt men i efterföljaren däremot, med en annan kompositör Barry Leitch, fick de till musiken alldeles klockrent. Med bättre grafik blev spelet ännu mer populärare. Båda spelen i serien finns med i videolistan bara för jämförelse skull.

Tyvärr går det inte att bädda in en bättre video med längre Titel och Temalåt. Men här får du länken iallafall.

 
     

Musiken till Super Cars 2 har två olika men sköna originella stilar. Titeln har en intressant rockig snabbtempo-stil. Det påstås att Barry Leitch endast har gjort ena musiken, troligen till titeln, men behöver bekräfta det.
Redan som 16 åring år 1986 började Barry Leitch komponera låtar till Commodore 64 och producerat ett hundratals sedan dess, inklusive Lotus Turbo Callenge 2 som jag också tänker lägga upp i en snar framtid.
Tyvärr hörs musiken här i Super Cars 2 endast till introt och under menyn, lite synd var det för det är en sådan typ av musik som går verklighen hem när man sitter i en tävlingsbil utrustad med missiler och samtidigt vara en ständig rörlig måltavla med målflaggan i sikte... eller ja, inget jag personligen har någon erfarenhet inom men, du kanske förstår känslan när du både sett spelet och hört musiken.

Barry Leitch, kompositören till detta spel Super Cars 2, gillade min lilla tweet redan dagen efter - Känner mig hedrad!

* Uppdatering oktober 2016
Upptäckte nyligen en underhållande podcast med två killar som snackar om retromusik från videospel. I detta avsnitt är självaste kompositören Barry Leitch med och gästar. Barry är fortfarande aktiv och gjorde senast musiken till spelet Horizon Chase till iOS. Det pratas även om spelmusiken till Super Cars 2 och Lotus 2 som ligger på väntan för mig att skriva om. Intressant lyssning, speciellt med hans sköna skottska dialekt.

  • Pixelated Audio

Original Soundtrack

Njut av mina utvalda favoritremixar nedan, några med stilen elektronisk rock, om man kan beskriva det så. Efterlyser fler remixar.

- Remixar
  • Title XxDUSTYxX
  • Theme teippi
  • Theme Espen Gätzschmann / TiLT

Vilken remix gillar du bäst?
Glöm inte att det går att rösta på nästan alla remixar genom att klicka på den gröna pilen som syns under uppspelning. (registrering krävs, gratis förstås)